Facebook пуска криптовалута

Facebook пуска криптовалута

Най-голямата социална мрежа Facebook представи своя дигитален портфейл, който ще носи името Calibra. Той ще използва новата криптовалута Libra, която очакваме да влезе в обръщение през следващата 2020 година.

Facebook е дъщерна компания на Facebook, създадена с една-единствена цел - да осигурява финансови услуги, позволяващи участие в мрежата на Libra.

Новата криптовалута Libra, която Facebook създаде, вече получи официално подкрепата на големи компании като MasterCard, Visa, PayPal и eBay.

Както споменахме, Libra ще бъде пусната в действие през 2020 година, като услугите ще могат да се използват чрез приложения като Messenger и WhatsApp, също собственост на Facebook. От своя страна, Calibra позволява извършването на финансови операции с Libra през смартфон устройства. Очаква се с Libra да могат да се извършват съвсем рутинни парични дейности, като например плащане на сметки, пазаруване и т.н. Calibra вече осигурява възможността за зареждане на акаунт с парични средства, като за целта можете да използвате порталите на MasterCard, Visa, PayPal и Stripe.